0 hozzászólás

Bejelentve a Battalion 1944 – vissza a második világháborúba

szerző : dátum : 2016. február 3.
 

Idestova 10-15 éve már annak, hogy még a csapból is második világháborús játékok folytak. Ki gondolta volna, hogy egyszer visszasírjuk azokat az időket?

A 2007-es esztendő jelentette az igazi fordulópontot, hiszen olyan FPS-ek jelentek meg, mint a BioShock, a Call of Duty: Modern Warfare, a Crysis, a S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl, vagy épp a Team Fortress 2, amik maguk mögött hagyták a második világháborút, és egy új korszak hadviselésével kecsegtettek. Azóta is vár a mainstream piac egy új, világháborús alkotásra.

Jó eséllyel nem a Battalion 1944 lesz az a játék, ami elhozza a megkönnyebbülést, lévén “csak” egy Kickstarteres játékról van szó, de talán nem lesz annyira hardcore, mint a Tripwire Interactive alkotta Red Orchestra, vagy Rising Storm, amik kétségtelenül hangulatosak, és jó játékok, csak épp nem a mainstream felhasználóknak készültek.

A Battalion 1944-ben már csak azért is reménykedhetünk, mert PC mellett PS4-re és Xbox One-ra is elkészülne. Igaz, egyjátékos kampánya nem lesz, így azok lelhetik majd benne örömüket, akik rongyosra játszották a Call of Duty 2, vagy épp a Medal of Honor: Allied Assault multiját.

A csapat természetesen a csillagokat is leígéri az égről, hihetetlen grafikát, mozi minőségű animációkat, skill alapú matchmakinget, és természetesen egy kiváló játékot szeretnének összehozni. A CoD gyűlölőket is igyekeznek kiszolgálni, így kiemelték, hogy a játékban lesz FoV csúszka, nem lesz mikrotranzakció, se killstreakek, deathstreakek.

A játék, ha minden a tervek szerint halad, 2017 tavaszán, tehát jó bő egy év múlva futhat be.

A csapat 100 000 angol fontot szeretne összegyűjteni, amiből 37 000 már meg is van nekik, és még 29 nap van a kampány végéig. Elég biztosnak tűnik, hogy összejön a célul kitűzött összeg, a nagy kérdés csak, hogy ebből a nagynak éppen nem nevezhető összegből mit tudnak majd összehozni.

[FORRÁS: kickstarter.com]