1 hozzászólás

Gears of War 4 infóbomba – minden részlet a Game Informer előzeteséből

szerző : dátum : 2016. március 9.
 

A Game Informer legújabb számában egy részletes előzetes olvasható az idén érkező Gears of War 4-ről. Böngészd át az infókat nálunk!

A játék története 25 évvel a Gears of War 3 eseményei után veszi fel a fonalat, a Serán. A játék főszereplője JD Fenix, Marcus Fenix fia, aki csatlakozott a COG-hoz, ám egy titkosított eset miatt el kellett tűnnie. A játék maga egy Outsider faluban indul, amit egy titokzatos új ellenség rohant le, és gyakorlatilag a falu összes lakosát elrabolták. Ez az új ellenség a Swarm. A három főszereplő JD, Del és Kait bemenekülnek az erdőbe.

Kait Diaz egy Outsider, aki nem mellesleg profi túlélő is. Delmont “Del” Walker egy ex-COG katona, és JD régi barátja. Maga a történet 24 óra alatt zajlik majd le. A címben lesz kooperatív mód, amit egyszerre ketten élvezhetnek osztott képernyőn. Arról egyelőre nem szól a fáma, hogy online koop lesz-e.

A háború csúnya véget ért, az emberek falakkal körbevett városokban tengődnek, a faj haldoklik. A Serát szélviharok sújtják, amik miatt a mindennapi élet szinte lehetetlenné vált. A fosszilis üzemanyagok, mint a szén, vagy az olaj teljes mértékben eltűntek annak köszönhetően, ami a harmadik epizód végén történt.

A játékban négy kategóriára osztható az időjárás. Alapvetően fagyos, kemény széllel kezdődik, ami tépi a fákat, felkavarja a leveleket, és a port, de akár 3. kategóriás szélvihar is lehet belőle, ami már befolyásolja a harcot, és a fegyverek használatát is. A 4. kategóriás szélvihar pedig komoly kihívás elé állítja még a legedzettebbeket is, figyelni kell, hogy ne csapjon beléd a villám!

A szél egyébként a barátod is lehet, de hátráltathat is. Ha a hátad mögül fúj, akkor a kilőtt golyók gyorsabban élnek célt, az eldobott gránát messzebbre repül, míg ha szemből fúj, akkor oda kell figyelned, hogy kit lősz, és mikor dobsz el egy gránátot, mert könnyedén végezhetsz magaddal. Természetesen a szél az ellenségekre is hat, amit kihasználhatsz harc közben.

Az első küldetés abban az erdőben játszódik, ahova a trió menekül a falu megtámadása után, ahol nagy, selyemgubó szerű hüvelyeket találnak (podok), amikből holtsápadt, ember formájú lények lépnek elő. Ezek az ellenfelek a Juvie-k, az új ellenség, a Swarm legalapvetőbb megjelenési formája.

Ezek a Juvie-k képesek Drone-okká fejlődni, fegyvert használni, és a legtöbb esetben velük fogsz összefutni a kaland során. Szintén új ellenség a Pouncer, ami a játékos stílusának megfelelően változtatja a taktikáját. Ha például nyílt terepre futsz, akkor mérgezett nyilakat lövöldöz rád, ha pedig fedezék mögé bújsz, akkor megpróbál közelharcban lenyomni.

Némileg átalakították a fedezékrendszert is, még könnyebb a fedezék mögül kiugorva megtámadni a közelben álló ellenfelet. Lehetőségünk lesz végrehajtani úgynevezett “shoulder charge-ot”, ami gyakorlatilag azt takarja, hogy nekifutsz az ellennek, ami így kibillen az egyensúlyából. Az ellenségek egyébként a játékost is kihúzhatják a fedezék mögül. Lesznek dinamikus fedezékek is, így egy nyílt területre új fedezéket “tehetsz le”, ha lelövöd a mennyezetről lógó ellenséges podokat.

A fejlesztők nagy hangsúlyt fektetnek a multiplayerre. Állításuk szerint az eredeti Gears of War 90%-ban volt single player játék, és 10%-ban multiplayer. Szeretnék, ha azok is megtalálnák a számításukat, akik naponta csak néhány kört tudnak nyomni, de azoknak is kihívást jelentsen, akik eSport szinten tolják majd. Kiemelték, hogy lesz Horde mód, és megígérték, a rajongók nem fognak csalódni benne.

A Gears of War az idei év végén érkezik meg Xbox One-ra, és bár hivatalosan még nem került bejelentésre, de vélhetően jön a PC-s verzió is.