0 hozzászólás

A Sony nem tervezi a PS4 hardverének folyamatos frissítését

szerző : dátum : 2016. június 29.
 

A mobil vagy a PC piacon teljesen hétköznapi, hogy az ember 1-3 évente új hardvert vásárol, frissít. A Sony most azt mondta, ők nem tervezik ennek a bevezetését a PS4 Neo megjelenése ellenére.

A Sony Interactive Entertainment elnöke, Andrew House elmondta, hogy ez az első alkalom, hogy frissített hardvert kínálnak egy konzolgenerációban, ám a PS4 Neo megjelenése nem jelenti azt, hogy a jövőben a PC és mobil piachoz hasonlóan 2-3 évente mindig új hardverrel jelentkeznek majd.

House úgy magyarázta, hogy a mobil piacon teljesen megszokott, ha egy vásárló évente, vagy kétévente új készüléket vesz, de a konzolok esetében ez nincs meg, egy-egy generáció 5-6 évig, vagy akár tovább is tarthat. Azonban most úgy gondolták, hogy a generáció közepén van potenciál a frissített hardverben, ezért döntöttek végül a PS4 Neo megjelentetése mellett.

Kiemelte, hogy az új hardvertől függetlenül nem váltanak generációt, továbbra is minden játék megjelenik mindkét PS4-re, tehát mindegy milyen géped van, a generáció végéig (ezt így nem mondta ki, de bízunk benne, hogy így lesz) használhatod majd.

A pletyka szerint a PS4 Neo még idén befut, míg az Xbox One Scorpióra 2017 év végéig várni kell. A félgenerációs gépekről a véleményünket itt tudjátok elolvasni.

[FORRÁS: dualshockers.com]