0 hozzászólás

Hivatalos, készül az Evil Genius 2

szerző : dátum : 2017. július 4.
 

A Rebellion Developments 2006-ban vásárolta meg a játék jogait, a rajongók azóta várják, hogy egyszer hivatalosan is bejelentésre kerül a folytatás. Idén nyárig kellett várni.

Nem verték túl nagy dobra a dolgot, konkrétan egy négy és fél perces, frissen közzétett E3-as interjúban beszél arról a cég vezetője, hogy nagyon régóta szerették volna tető alá hozni a címet, és rengetegen kérik tőlük folyamatosan, készítsék el végre, ha már náluk vannak a jogok.

A kiadott sajtóközleményből kiderül, hogy már korábban szerették volna elkészíteni a játékot, sőt, a terveik szerint Kickstarterre is mentek volna vele. Egyrészt azért akadt meg ez a folyamat, mert a saját kiadójukká váltak, és fontosabb, nagyobb pénzt hozó projektekbe tették a pénzüket, mint a Zombie Army Trilogy, a PS VR-es Battlezone, vagy épp a Sniper Elite 3 és 4.

Másrészt úgy döntöttek, hogy a tömegfinanszírozás nem az az út, amin el akarnak indulni. A Sniper Elite-sorozat növekvő népszerűsége, és egyéb játékaik hatására arra gondoltak, nem lenne igazságos, ha egy új játék elkészítéséhez a játékosok pénzét kérnék. Most, hogy megjelent pár nagyobb cím tőlük, úgy érezték, itt az ideje visszatérni az Evil Genius világába.

A játékról egyelőre annyit tudni, hogy készül, és egy teljes értékű folytatás lesz, nem free to play mellékág. Első kanyarban PC-re érkezik, de nem zárkóznak el az esetleges konzolos megjelenéstől sem.