0 hozzászólás

A Fallout 4 miatt perlik a ZeniMax Mediát – visszanyal a fagylalt

szerző : dátum : 2017. július 7.
 

Megszokott jelenség a gamer sajtóba, hogy valamely Bethesda/ZeniMax védjegy miatt perel a két említett cég. Nos, most ők kerültek a puska másik végére.

A ZeniMax korábban beperelte az Oculust, aztán jött a Samsung, a kettő között egy kis indie csapat, a Prey for the Gods fejlesztőinek is törtek némi borsot az orra alá, de persze azt sem szabad elfelejteni, hogy a Mojangnak licencelnie kellett a Bethesdától a Scrolls játéknevet. Ideje volt, hogy valaki velük is kezdjen valamit.

A helyzet végtelenül egyszerű, adott Dion DiMucci klasszikusa, a The Wanderer, ami szerepelt az egyik Fallout 4 reklámban. A ZeniMax ugyan megszerezte a dal használatának jogait a UMG Recordingstól, de azzal a kitétellel írták alá a szerződést, hogy a dalszerzőnek joga van külön pénzt kérni a játékkiadótól.

A dolog ott kezd érdekessé válni, hogy DiMucci nehezményezi a reklám tartalmát, vagyis hogy a karakter öncélúan, nem az ártatlanok megvédésének érdekében lő le másokat. Ha ezt előre tudta volna, akkor megkérte volna a reklám rendezőit, hogy változtassanak a scripten, de mivel már a reklámon változtatni nem lehet, lévén egy és háromnegyed éve elérhető, ezért több, mint egymillió kártérítést szeretne.

Kíváncsian várjuk, hogy mi lesz a dologból.

[FORRÁS: dualshockers.com]