0 hozzászólás

Már 2011-ben megvásárolhatta volna a Microsoft a Minecraftot

szerző : dátum : 2017. szeptember 26.
 

Ma jelent meg Satya Nadella, a Microsoft jelenlegi ügyvezető igazgatójának új könyve, amiben a Minecraft felvásárlásáról is kiderült egy apróság.

Mint ismeretes, a Microsoft három évvel ezelőtt két és fél milliárd dollárt perkált ki a Mojangért, valamint a cég minden játékáért, beleértve a Minecraftot. Satya Nadella új könyvéből azonban kiderült, hogy már akár 2011-ben is lecsaphattak volna a címre.

A könyvből megtudtuk, hogy Phil Spencer, az Xbox részleg jelenlegi vezetője szerette volna megvenni a Minecraftot már 2011-ben, ám az akkori főnökei nemet mondtak az üzletre. A játék megalkotója, Markus Persson 2013-ban elmondta, hogy nem akarja eladni, ám talán ha a Microsoft kereste volna meg, már akkor rábólintott volna, hiszen a kiadóóriás 2011 tavaszán partneri kapcsolatra lépett a Mojanggal.

És hogy ki miatt esett kútba az egész? Talán Don Mattrick volt a ludas, aki akkoriban az Xbox részleg feje volt, és aki végül nemet mondott az üzletre, de az is lehet, hogy a felső vezetés nem látott fantáziát az akkor már szárnyaló játékban.

[FORRÁS: pcgamesn.com]