0 hozzászólás

Szexuális zaklatással vádolja a Naughty Dogot egy korábbi alkalmazott

szerző : dátum : 2017. október 16.
 

A Naughty Dog csapata megannyi kiváló játékot szállított már le. Most az egyik volt alkalmazott szexuális zaklatással vádolja az egyik vezető fejlesztőt.

David Ballard állítása szerint 2015 év végén esett meg vele a zaklatás. A rá következő év februárjában idegösszeomlást kapott, és a PlayStation munkaügyi osztálya is bevonásra került. Felhozta nekik a zaklatást, mint a jelenlegi állapotának forrását, de rácsapták a telefont és másnap ki is rúgták arra hivatkozva, hogy a csapat más irányba indul el, és a munkájára emiatt már nincs szükség.

Megpróbálták 20 ezer dollárral megvesztegetni. Amennyiben aláírja a dokumentumokat, úgy megkapta volna az összeget, de nem beszélhetett volna a zaklatásról. Ezután 17 hónapnyi munkanélküliség következett, jelenleg is állást keres. Amikor az újságírók megkeresték a cégtől való távozását illetően, csak annyit mondott, hogy kiégett a sok túlóra miatt. Szégyellte a szexuális zaklatást.

Most azért jött elő ezzel, mert látta a jelenleg zajló folyamatokat, és elég erőt érzett ahhoz, hogy felhozza a témát.

A Sony és a Naughty Dog közleményéből kiderül, hogy nem találtak bizonyítékot a zaklatásra, és mind a fejlesztő, mind a Sony nagyon komolyan veszi a témát.

David Ballart művészként dolgozott a Naughty Dog csapatánál.

[FORRÁS: eurogamer.net]