0 hozzászólás

Bezárt a Dead Space-t jegyző Visceral Games

szerző : dátum : 2017. október 18.
 

Az Electronic Arts bejelentette, hogy a Visceral Games lehúzta a rolót, a csapat megszűnt.

Ez több szempontból is fájdalmas lehet. Egyrészt azért, mert a Dead Space 4 valószínűsége így csekély, illetve ugye a Visceral Gamesszel együtt dolgozott Amy Hennig egy új Star Wars akció/kaland címen, ami szintén nem úszta meg a dolgot. Nem kapott kaszát, de az EA jelentősen átalakítja a játékot.

A bejelentésből kiderül, hogy a cím az eredeti tervek szerint egy sztori alapú, lineáris alkotás lett volna. A fejlesztés alatt többször teszteltették játékosokkal, kikérték a véleményüket, és rá kellett jönniük, ha azt szeretnék, hogy a játékosok sokáig élvezzék a játékot, akkor meg kell változtatni a design-t. A fejlesztés vezetését az EA Vancouver veszi át, amely csapat eddig is besegített a munkába. A Visceral Games bezár, ám nem engedik szélnek az alkalmazottakat, helyet keresnek nekik az EA-n belül.

Az is kiderült, hogy a Dead Space 2 elkészítése nagyjából 60 millió dollárba került, és valószínűleg még ennyit, vagy közel ennyit költhetett marketingre is az Electronic Arts. Ennek tükrében nem meglepő, ha a 4 millió eladott példány kevésnek bizonyult a sikerhez. Bár így is pozitívum, hogy a harmadik rész is elkészülhetett. Igaz, az már nem lett jó játék.

[FORRÁS: allgamesdelta.net]