0 hozzászólás

A Quantic Dream ledöbbent a stúdiót ért vádakon, tagadnak

szerző : dátum : 2018. január 15.
 

A tagadásban persze semmi meglepő nincs, egyetlen stúdió sem fog kiállni a több tízmilliós, százmilliós játékosbázis elé, és mondja ki, hogy igen, nálunk pocsékok a munkakörülmények.

Három egymástól független francia lap közölt le cikket arról, hogy a Quantic Dream stúdiókultúrája egészségtelen. David Cage-et és Guillaume de Fondaumière-t azzal vádolták meg, hogy nem megfelelően viselkednek az alkalmazottakkal, illetve teret engednek, vagy épp bele is folynak az iskolás viselkedésbe, a rasszista viccekbe, illetve a szexizmusba.

A két társelnök nagyon meglepődött azon, hogy a volt alkalmazottak így beszélnek a cégről. A lapok jelentése szerint nagyjából 600 Photosopolt kép van a birtokukban, amiken egyeseket szexuális pózokban tüntetnek fel, vagy épp nácinak vannak átrajzolva. A cég két vezére azt állítja, a legrosszabb képeket ők nem látták soha, csak a vicceseket.

A jelentés szerint Cage-et úgy nevezik a cégen belül, hogy “papa”, “isten”, vagy “napkirály”, utalva ezzel arra, hogy ő ott a mindenható, és mindenkinek alá kell rendelnie magát az akaratának. Állítólag a női kollégáiból folyamatosan viccet csinált, és apró megjegyzéseket tett a felesége jelenlétébe rájuk. Sőt, a játékaikban szereplő női színészeknek is beszólt.

“Homofóbiáról akartok beszélni? Együtt dolgoztam Ellen Page-dzsel, aki az LGBT közösség jogaiért harcol. Rasszizmusról akartok beszélni? Együtt dolgoztam Jesse Williamsszel, aki a civil jogokért harcol az Egyesült Államokban. Ítéljenek meg a munkám alapján” – mondta Cage, de a cége hivatalos közleményt is adott ki.

“A mai napon különböző cikkek jelentek meg a Quantic Dream vezetősége és alkalmazottjaival szemben. Minden vádat kategorikusan elutasítunk. Az érdekelt felek megtekinthetik a jelentéseket, amik azt bizonyítják, hogy nincsenek ilyen problémák a cégen belül. A nem megfelelő magatartásnak nincs helye a Quantic Dreamen belül, ezt eddig is nagyon komolyan vettük. Minden alkalmazottat nagyra becsülünk, és nagyon fontos számunkra, hogy megfelelő körülményeket biztosítsunk nekik.”

[FORRÁS: eurogamer.net]