0 hozzászólás

Nagy visszatérésre készül a Fable

szerző : dátum : 2018. január 17.
 

Az Xbox franchise egyik legismertebb sorozatát az azt fejlesztő stúdió bezárása után sem felejtette el a Microsoft. Visszatérhet az ikonikus széria.

DISCLAIMER: mivel pletykáról, szivárgásról van szó, nem kizárt, hogy a lentebb olvasható információ, vagy látható kép/videó kitalált, házilag szerkesztett, pontatlan. A hírben szereplő tartalmakért felelősséget nem tudunk vállalni.

A Halo-Gears-Forza hármas mellett talán a Fable az a játék, amivel a legtöbben azonosítják az Xboxot. Úgy fest, a Microsoft is érzi, hogy van még a sorozatban erő, és képes lehet milliókat vásárlásra bírni. Az Eurogamer úgy hallotta, hogy a kiadó szeretné feltámasztani a franchise-at.

Az online lap azt közölte le belsős forrásokra hivatkozva, hogy a Forza Horizont jegyző angol Playground Games készíti az új epizódot, ám amikor megkeresték a Microsoftot, ők nem voltak hajlandóak sem tagadni, sem megerősíteni az értesülést.

A magazin úgy tudja, hogy az új rész a történetre és karakterekre fókuszál majd, nyílt világú lesz, míg stílusát tekintve akció/RPG-nek lehet nevezni. A játékon nagyjából 200 fő fog dolgozni a jövőben, ám bőven várni kell rá a megjelenésre, lévén még a fejlesztés korai szakaszában járnak csak, most gyűjtik össze a csapatot.

Az Eurogamer megkeresett egy korábbi Lionhead alkalmazottat a pletyka kapcsán.

“Vegyes érzéseim vannak” – mondta el Dene Carter. “Mindenképp nagyszerű hír ez az angol játékiparnak, az pedig külön öröm, hogy a Fable nem halott. Ugyanakkor kicsit fura, hogy megváltak attól a csapattól, amelyik létrehozta a sorozatot, és profi volt a témában, majd valaki mással megpróbálják elkészíteni az új részt. A Fable egy fura játék, és nagyon nehéz meló lehet egy új csapatnak. A team nagyon tehetséges, egész biztos vagyok benne, hogy fantasztikus munkát végeznek majd.”

Meg kell említeni, hogy néha nem is gond, ha friss kezek dolgoznak valamin, vagy teljesen új látásmóddal állnak neki a fejlesztésnek, ez a szemlélet nagyon jót tett például a Resident Evilnek is. Azt is nehéz lenne elvitatni, hogy az első rész az egyik legjobb volt abban a korszakban, amire a második rész rátett még egy lapáttal, viszont a harmadik nem nyerte el a rajongók tetszését.

[FORRÁS: eurogamer.net]