0 hozzászólás

Assassin’s Creed Origins: Curse of the Pharaohs játékrészlet és késés

szerző : dátum : 2018. február 24.
 

A Ubisoft bemutatta a következő DLC első gameplay videóját, amit egy kevésbé örömteli hír mellé csomagoltak.

Az eredeti tervek szerint a Curse of the Pharaohs március 6-án jelent volna meg, ám a francia kiadó elmondta, hogy csak március 13-án fut be. Szerencsére a késés nem sok, azt a plusz egy hetet könnyen ki lehet bírni.

A csomagban Bayeknak meg kell találnia Thébába egy titokzatos relikviát, ahol egyből picit több dolga is akad, mint amire először számított. Az Order of the Ancients halandó katonái helyett az utcán rég hallott fáraók gyilkolják halomra az embereket. Ezt hívják úgy a helyiek, hogy a fáraók átka, amit a sírrablókhoz kötnek. Bayek feladata látszólag egyszerű, meg kell keresnie az egyes fáraókhoz köthető relikviákat ahhoz, hogy nyugodni térjenek.

A DLC magával hoz egy teljesen új területet. Théba egy óriási város lesz, amiben megannyi ismert helyre látogathatunk el, mint a karnaki, vagy luxori templomok, míg a Níluson átkelve beléphettek a Királyok völgyébe is, ahova nagyjából 500 éven keresztül temették az uralkodókat és a nagyon gazdag nemeseket. Bayek bebocsátást nyer a szabadon garázdálkodó fáraók személyes túlvilágába, amikbe a sírjukból léphet be egy portálon keresztül.

Az egyiptomiak úgy hitték, hogy a léleknek öt része van, amik közül az egyik ember fejű madár, Ba. A túlvilágon sűrűn fogsz vele is találkozni, és ha úgy érzed, akár le is vadászhatod majd.

Néha a túlvilági lények visszatérnek a valóságba is, ilyenek például a fáraók árnyai, amik a fizikai megtestesülései a fáraóknak. Ezek rövid időre tűnnek fel csak a világban, ilyenkor kapsz egy értesítést is. Le kell őket vadásznod, és időlegesen visszaküldeni őket a holtak közé. Amennyiben időben legyőzöd őket, akkor zsíros loot üti a markod. Már az árnyakkal sem lesz könnyű dolgod, de az igazi kihívást a túlvilágon jelentik. Ilyenkor különleges képességeket is kapnak.

A szinthatás 55-re nő, és kapsz hét új képességet is. Ilyen új képesség a Dash Boost, ami extra sebzést ad, ha sikeresen elkerültél egy támadást. De ott van például az Overpower Fury, ami nem csak gyógyítja a karaktered, de eltávolít minden betegséget, illetve egy adrenalintól fűtött támadást is indíthatsz általa.

Jön még négy új íjász képesség is. A Predator Bow-t használva elnyomhatod a Flesh Decay képességet, amivel meg tudod fertőzni a hullákat, így azok sebzést okoznak a közeli ellenfeleknek. A Hunter Bow-val átlőheted a pajzsot, a Light Bow-val minden egymás után bevitt lövés egyre többet fog sebezni, míg aki túléli a Warrior Bow-ból leadott lövést, az vérezni fog utána, így folyamatosan sebződik. A Favor of Osirisnek hála a túlvilágon töltött idő alatt Bayek eszközei és nyilai újratöltődnek.

[FORRÁS: ubisoft.com]