0 hozzászólás

Elkészült az A Way Out

szerző : dátum : 2018. február 27.
 

A játékról tavaly nyáron hullt le a lepel, és már akkor is igencsak érdekesnek tűnt a koncepció.

Az A Way Out egy TPS játék, ami kifejezetten osztott képernyős akciózásra helyezi a hangsúlyt. Játszhatják egy képernyő előtt ülve, vagy akár online is, az osztott képernyő mindkét esetben aktív lesz, hiszen a játékélmény része.

A két főszereplői Leo és Vincent, akik börtönben csücsülnek, és meg kell onnan szökniük, majd pedig ugye menekülniük kell a hatóságok elől. A játék érdekessége, hogy a két karakter sztorija párhuzamosan fut ugyan, ám nem feltétlenül játszanak mindig egyszerre. Elképzelhető, hogy amíg az egyik fél épp a szökést készíti elő, vagy verekszik valakivel, addig a másik egy átvezető videót néz.

A különféle szituációkat több módon meg lehet majd oldani, és mindkét karakter más-más szerepet tölt be bizonyos helyzetekben. Míg például az egyik játékos eltereli egy őr figyelmét, addig a másik megpróbál megszerezni egy, a szökéshez fontos eszközt. Ezek a szerepek nem fixek, így egy második végigjátszás alkalmával fel is lehet őket cserélni.

A cím érdekessége, hogy ha egy barátoddal akarod játszani, akkor elég, ha csak az egyikőtöknek van meg, lévén a másikat be lehet hívni a játékba, és az egész játékot végigjátszhatjátok ketten.

Az A Way Out március 23-án érkezik meg PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

[FORRÁS: gamespot.com]

A Way Out megjelenési dátum és új trailer