0 hozzászólás

A teljes Gran Turismo franchise átlépte a 80 millió eladott példányt

szerző : dátum : 2018. május 11.
 

A Gran Turismo széria roppant népszerű, a sorozat egyes részeiből már 80 milliónál is több fogyott.

Sőt a Gran Turismo készítői, a Polyphony Digital a továbbiakban is hasonló sikerekre számítanak, ugyanis a vállalat újabb részleteket közölt az FIA Gran Turismo Championships versennyel kapcsolatban, amelyet a világ egyik vezető motorsport cégével, a Fédèration Internationale de l’Automobile-lal (FIA) együttműködésben hoznak létre. Kazunori Yamauchi, a Gran Turismo franchise megalkotója így nyilatkozott az eredmények kapcsán:

„Nem gondoltam volna, hogy több mint 80,4 millió példányt sikerül eladnunk a franchise 20 éves fennállása során. Nagyon boldoggá tesz, ha rágondolok, hogy mennyi örömteli időt töltöttek a rajongók a Gran Turismo játékokkal. Ezúton szeretném kifejezni a köszönetemet és elismerésemet a játékos közösségnek, valamint a közeli barátainknak és támogatóinknak az autóiparban. Továbbra is azon dolgozunk, hogy a lehető legélethűbben ábrázoljuk a versenyautókat és a pályákat, valamint elhozzuk játékosaink otthonába az autóversenyzés élményét a következő években is.”

A Polyphony most ráadásul egy különleges Grand Turismo World Tour eseményt szervez a Nürburgring 24 órás versenyen, amelyet a híres 20 kilométeres Nordschleiffe pályán rendeznek meg a németországi Nürnburgban. Harminc versenyzőt hívtak meg Európa legjobbjai közül, hogy több versenyen is részt vegyenek a Nations Cup és a Manufacturer Cup keretein belül (két megmérettetés, amelyek a FIA Gran Turismo Championships futamait alkotják).

A bajnokságok legkorábban június 1-jén kezdődnek, amelyekben a versenyzők heti rendszerességgel vesznek részt. A futamok végeredményei alapján kialakul a havi ‘szezon’ mezőnye. Az öt hónapon át tartó versenysorozat legjobb pilótái részt vehetnek az élő regionális döntőn Európában, Ázsiában, valamint Észak- és Dél-Amerikában, majd a három győztes a World Final versenyen mérheti össze tudását. A FIA Gran Turismo Championships bajnokai decemberben vehetik át díjaikat Szentpéterváron, a FIA Awards gálavacsoráján.