0 hozzászólás

A Vermintide 2 konzolos megjelenéséből a PC-sek is profitálhatnak

szerző : dátum : 2018. május 14.
 

Ugyan a konzolosoknak még várniuk kell a saját változatukra, de jó hír, hogy a PC-sek bőven jól járnak ezzel a megjelenéssel.

A játék producere, Robert Bäckström elmondta, hogy a konzolok régebbi hardverével való munka hozzásegítette őket abban, hogy a PC-s kiadás is jobban legyen optimalizálva. Olyan okosságokat vetettek be, amiket egyébként nem biztos, hogy beépítettek volna a programba, de mivel a konzolos változatok miatt muszáj volt, így megtették.

A Fatshark elmondta, hogy ők egy kis cég, és bár öt hét alatt több mint egymillió példány fogyott belőle PC-n, még mindig rengetegen nem ismerik a játékot. A konzolos megjelenés még több emberrel ismertetheti meg a címet.

Kiemelte, hogy a több verziós fejlesztés egy kis csapat esetében problémát is jelenthet, hiszen erőforrást vonnak el az egyik, vagy másik platformtól. Ugyanakkor hozzátette, ha például kivennék az Xbox One-os kiadást a képletből, az nem jelentené azt, hogy ugyanannyi erőforrást bele tudnánk nyomni a PlayStationös változatba. Viszont minél több platformra érhető el a játék, az annál több pénzt jelent a cégnek, amiből több munkatársat tudnak alkalmazni, így a játék összességében még jobb lehet.

“Minden bevétel a cég zsebébe kerül, és a cég fejleszti a játékot. Úgyhogy ez mindenki számára nyertes szituáció” – mondta el Bäckström.

A PC-s változat már elérhető, míg a PS4-es és Xbox One kiadás még idén megérkezik.

[FORRÁS: pcgamesn.com]