0 hozzászólás

Jön új Outlast, de más lesz – 15 milliónál a sorozat

szerző : dátum : 2018. május 15.
 

A kanadai Red Barrels 2011-ben alakult, 2013-ban érkezett meg első játékuk, ami kapott egy DLC-t, illetve tavaly egy folytatást.

A csapat vezetője, Philippe Morin elárulta, hogy a sorozat egyes részeiből 15 millió példányban fogyott, ami összesen 64 millió dollár bevételt termelt számukra, amiből nagyjából 45 millió jóféle kanadai dollár maradt a fejlesztő zsebében. Ez első látásra nem sok, hiszen mindössze 3 dollár profitot termelt egyetlen eladott példány, pedig az első rész 20, a második pedig 28 euróért kapható jelenleg is.

Bizonyára azért ilyen alacsony a profit egy-egy darabon, mert már volt ingyenes PC-n PS4-en és Xbox One-on is az első rész, illetve megannyi bundle csomagban volt beszerezhető szinte ingyen.

Ugyanakkor senki se gondolja azt, hogy nem hatalmas siker a széria. Az első rész fejlesztésének végén gyakorlatilag tökéletesen nullára futott a Red Barrels, így csak reménykedhettek benne, hogy nem lesz óriási bukás. Apró érdekesség, hogy az első epizód fejlesztése 1.4 millió dollárba került, míg a másodikra már 7 millió dollárt áldoztak.

A srácok jelenleg is dolgoznak egy új játékon, ami ugyanúgy az Outlast univerzum része lesz, ám szakít a megszokott játékmenettel. Jelenleg prototípusokat készítenek, és amelyik a legjobban megragadja a fantáziájukat, abból megpróbálnak egy ütős, és remélhetőleg anyagi sikert hozó játékot készíteni. Az esetleges büdzsé kapcsán nem tudott mit mondani Morin, lehet alacsonyabb, lehet magasabb, minden attól függ, milyen irányba indulnak el.

[FORRÁS: pcgamesn.com]