0 hozzászólás

Lehúzza a rolót a RuneScape Classic

szerző : dátum : 2018. május 24.
 

Közel 17 és fél év után végleg bezárja kapuit a RuneScape Classic.

A Jagex elárulta, hogy a technológia fejlődése miatt nincsenek meg az eszközeit a RuneScape és az Old School RuneScape együttes támogatására. Ez leginkább a közösség biztonsága és a makró észlelő eszközök tekintetében problémás. A játék egyes lehetőségeivel jelenleg könnyen vissza lehet élni harmadik féltől származó makró programok használatával, ami egyre nagyobb gondot jelent nem csak a fejlesztő, de az ezek nélkül játszó játékosok számára is.

Jogosan merülhet fel a kérdés, ha már az elmúlt években sem támogatták teljes körűen a RuneScape Classicot, akkor miért most merült fel ez? Az elszaporodó botok és a közösség biztonságát óvó eszközök hiánya komoly probléma, és csak most jutottak el arra a pontra, amikor úgy érezték, hogy már nem képesek biztosítani a szolgáltatás megbízhatóságát, és minden nappal egyre nő a kockázata egy olyan game breaking hiba megjelenésének, amiből egyébként sem lenne visszaút.

A hibák számra egyre nagyobb, a játék szép lassan lesz egyre játszhatatlanabb. Ezeket ki sem tudják a javítani, lévén nem támogatják a játékot, és inkább maguk lövik le azt, mintsem a semmiből kelljen leállítani a szervereket minden figyelmeztetés nélkül.

Aki visszamenne kicsit nosztalgiázni, leróni a kegyeletét, az megteheti, hiszen a RuneScape Classic szerverei hivatalosan augusztus 6-án délelőtt 9 órakor hallgatnak el örökre.

[FORRÁS: runescape.com]