0 hozzászólás

Giga Cyberpunk 2077 infóbomba

szerző : dátum : 2018. június 13.
 

Az év 2077, Amerika darabokban. Gigacégek irányítják az élet minden aspektusát a felhőkarcolók legmagasabb szintjén pont úgy, ahogy a bandák által megszállt, drogtól szennyezett, és mocskos technológiát áruló árusokkal fémjelzett utcákon.

Egy olyan világban, ahol egyébként sincs jövőd az egyetlen dolog, ami számít, hogy te irányítsd a sorsod. Élj túl, védd meg a függetlenséged. Változtasd meg a tested fejlesztett kibernetikus részekkel, és vállalj olyan munkákat, amikhez egyébként nem lenne bátorságod. Válassz egy szabad életet, amit nem kötnek a központi rendszer által felállított határok – a szabályokat te írod, mert Cyberpunk vagy. A Cyberpunk 2077-ben V-t alakítod, egy zsoldost, aki megkapja első komolyabb szerződését.

Lehetőséged lesz teljesen testreszabni a karaktered. A neved fix, V-nek hívnak, de ezen kívül mindent megváltoztathatsz, a nemed, a kinézeted, a háttered. Ezek egyben befolyásolni is fogják valamilyen módon a játékot. Ahogy haladsz előre úgy kapsz új képességeket az utcai harcban, hálózatok hackelésében, illetve természetesen folyamatosan javíthatod a tested infrás szemekkel, idegi reflex tuninggal.

Az osztályrendszer nem fog kötni, lehetsz Netrunner, Techie vagy Solo, de akár ezen három keveréke is. A CD Projekt RED nagyon büszke arra, hogy a játék first person nézetet használ, még azt is állítják, hogy a Cyberpunk 2077 “visszahozza” a belső nézetet a szerepjátékos műfajba, ami ugye nettó hülyeség, hiszen a The Elder Scrolls-sorozat az egyik meghatározó ebben a műfajban, de egész nyugodtan említhetünk még olyan címeket is, mint a Deus Ex, a Fallout, vagy a Legend of Grimrock.

A Night Cityben oda mész és azt csinálsz, amit akarsz, egy teljesen nyílt világot kapsz. Hat különböző kerület vár felfedezésre, amikben több száz épületet találhatsz majd több ezer szobával. Természetesen a játékban központi szerep jut a cuccaidnak, dizájner ruhákat hordhatsz, vehetsz, de akár lophatsz is magadnak autót, illetve a fekete piacról beszerezhetsz bármilyen katonai technológiát. A vérrel szerzett pénzt aztán befektetheted a város egész területén.

Night City egésze be van hálózva, mindenhol találhatsz majd terminálokat. A Net felfedezése közben rejtett szintekre, titkos rendszerekre bukkanhatsz, de persze megannyi csapda is vár rád, hiszen a különböző tűzfalak és biztonsági programok szeretnék jól kisütni az agyad. A küldetéseid során ellenséges netrunnerekbe futhatsz, akik a gigacégek épületeit védik. Ezek az ellenfelek lehetnek valósak, de a virtuális térben is jelen lesznek.

A program sztori vezérelt lesz. A CD Projekt RED elmondása szerint csak a fő küldetés több tíz óra játékidőt kínál, de emelett lesznek mellékküldetések, illetve “utcai történetek” is. Reményeik szerint el tudják majd csavarni a hardcore RPG rajongók, és az azonnali akcióra vágyók fejét is. Nem lesznek egyértelműen jó, vagy rossz döntések, de minden döntésednek lesz következménye, amikről természetesen nem kapsz azonnali visszajelzést.

A készítők elmondása szerint ugyan a játék first person nézetet használ, de nem egy olyan shooterről van szó, ami RPG elemeket tartalmaz, hanem pont fordítva, egy RPG-ről, amiben shooter elemek vannak. Bár a cyberpunk világok velejárója az örökös éjszaka és az eső, de ebben a címben lesznek nappalok is, sőt, a napszakok változnak. A fejlesztők megtanulta a leckét a Witcher 3 kapcsán, egy minden ízében kiforrottabb harcrendszert ígérnek.

A fegyvereket három kategóriába sorolhatjuk. A Power Weaponök nagyot fognak ütni, a Tech Weaponökkel átüthetsz fedezékeket, míg a Smart Weaponökkel lekövetheted az ellenfelet. Nem csak gyalog haladhatsz, de járműveken is, mint motorok, autók, és talán repülő autók is.

A város maga San Francisco és Los Angeles keverékének tekinthető, és míg a The Witcher széltében volt nagy, addig a Cyberpunk 2077 magasságában lesz. Megannyi óriási épületet fedezhetsz fel rengeteg szinttel és területtel. Nem lesz szint skálázás, így ha egy területhez túl gyenge vagy, akkor bizony csúnyán le fognak mészárolni. XP-ből két fajtát gyűjthetsz. A fő küldetésekért Core XP-t kapsz, míg a mellékküldetésekért Street Credet. Minél több Street Credet gyűjtesz össze, annál jobb árusok és munkák válnak elérhetővé, illetve az új területek is ezzel nyílnak meg.

A gunplay gyorsabb lesz, mint amit a Deus Exben tapasztalhattál, de azért nem kell Borderlands szintre gondolni. Lehetőséged lesz falon futni is, illetve a lopakodás is a játék részét képezi, ám erről egyelőre még semmi sem derült ki. Az egyik előzetesben lefestettek egy olyan részt, amikor is a játékos csendben elkap egy ellenfelet, akire aztán rácsatlakozik, és akinek az agyából letölti az adott épület tervrajzát.

A fő statjaid a Strenght, Constitution, Intelligence, Reflexes, Tech és Cool lesznek. A mellékküldetések teljesítése nem csak Street Credet ad, de speciális fejlesztéseket is, amiket máshogy nem szerezhetnél meg. A karaktered fejlesztése egyébként megváltoztatja a kezelőfelületet is. A Subdermal Grip például megnöveli V fegyverének a sebzését, illetve egy lőszer kijelzőt ad a kezelőfelülethez. Az Optical upgrade pedig lehetővé teszi a zoomot, de szkennelhetsz vele ellenfeleket és járműveket, ezáltal megtudhatod a gyenge pontjaikat.

Négy különböző kategóriában oszthatsz ki sebzést: fizikai, hő, elektromágneses impulzus és kémiai. A játékban lesz olyan, hogy “Chip slot”, ahova, ha mindent jól értek, követőket tehetsz be. A játék felnőtt tartalmú lesz és egyértelmű a felnőtt közönséget célozzák be vele. Ennek megfelelően meztelenségre és szexuális tartalmakra kell számítani. Lehetőséged lesz szerelmi kapcsolatot is kezdeményezni.

Megjelenési dátum nincs, itt lesz, ha elkészül.