0 hozzászólás

Vélemény: az idei E3 már a következő generációs konzoloknak szólt?

szerző : dátum : 2018. június 15.
 

Talán abban mindenki egyetért, hogy nem volt rossz az idei show, láthattunk ütős játékokat, de valahogy a nagyon durva bejelentések hiányoztak.

Az idei seregszemle jó volt, kaptunk kiváló gameplay anyagokat a már korábban bejelentett címek kapcsán, de nem volt egyetlen olyan bejelentés sem, ami miatt letettük volna a hajunkat. Sem az Electronic Arts, sem a Sony, sem pedig a Ubisoft nem hozott új játékokat, és a Microsoft is csak a jól bejáratott triójának új részeit hozta. Ugyanez volt a helyzet nagy általánosságban az E3 2011-en is, ami igazán komoly durranással nem szolgált.

Aztán jött a 2012-es E3, amikor már sejteni lehetett, hogy itt bizony valami készül, hiszen két, határozottan következő generációsnak tűnő játék is felbukkant a show-n, a Star Wars 1313, ami egyébként azóta kaszát kapott, valamint a Watch Dogs, amik előre vetítették, hogy itt hamarosan bejelentésre kerülnek az új gépek.

Most is ilyesmi helyzetben vagyunk, hiszen olyan bejelentés nem volt, amire ne lehetett volna előzetesen számítani, vagy épp ne egy meglévő franchise új része lett volna. Az EA igencsak halovány show-t tolt, biztosra mentek. A Ubisoft sem hozott új dolgokat, ahogy a Microsoft is a Halo Infinite, a Forza Horizon 4 és a Gears of War 5 bejelentésekkel próbálta kicsit borzolni az állóvizet, de talán ezeknek már nincs akkora ereje, még ha egyébként kiváló játékok is lesznek végeredményben, mint egy vadonatúj franchise-nak. A Sony sem kivétel persze, náluk sem ütöttek akkorát a dolgok, bár meg kell hagyni, hogy a bemutatott gameplay anyagok azért pazarok voltak.

Félreértés ne essék, az idei E3 igencsak jónak volt mondható, hiszen rég várt játékokból kaptunk játékmenet videókat, és sok érdekes dolgot lehetett megtudni a röviddel az E3 előtt bejelentett játékokról, de az a szükséges plusz, az az “oh, and one more thing” hiányzott az egészből, ami miatt elégedetten tudnánk csettinteni, hogy na, ez már valami, ez üt, ez igazán meglepett. Nem volt idén olyan játék, ami ellopta volna a show-t, amire úgy emlékeznénk, hogy arról szólt az E3, és mindenkit lázba hozott.

Persze egyéni preferenciától függően a Battlefield 5, a Gears of War 5, a The Division 2, vagy épp a The Last of Us Part II gameplay anyagok simán jelenthették ezt egyeseknek, de ezek folytatások a már ismert franchise-akhoz, amik vélhetően nem forgatják fel fenekestől azt az élményt, amiről ismertek a szériák.

Ennek tükrében csöppet sem lenne meglepő, ha a jövő évi E3, ha nem is teljes egészében az Xbox 4-ről és a PS5-ről szólna, de azért feltámadna a szél. Idén nyugodt volt a tenger, lehetett élvezni az utazást, viszont jövőre vélhetően megcsap minket majd annak a viharnak a szele, ami 2020-ban szakad a nyakunkba.

Az Xbox 360 után 8 évvel érkezett az Xbox One, így nem teljesen elrugaszkodott azt gondolni, hogy 2020-ban, hét évvel a két jelenlegi generációs konzol debütálása után jöhet az újabb váltás. Plusz azt sem szabad elfeledni, hogy az elmúlt időszakban egyre inkább felerősödtek a pletykák a konzolozás jövőjét illetően.

Persze biztosat csak a Sony és a Microsoft tudna mondani, de az előjelekből azért lehet következtetni. Aztán hogy a fenti logika megállja-e a helyét a valóságban, arra az idő fog választ adni.

A fentebbi írás a szerző saját véleményét tükrözi, természetesen nem muszáj vele egyetérteni. Amennyiben te nem így vélekedsz, nyugodtan kifejtheted a gondolataid a kommenteknél.