0 hozzászólás

Egyetlen betű miatt volt rossz az Aliens: Colonial Marines mesterséges intelligenciája

szerző : dátum : 2018. július 16.
 

Nem egyszerű szakma a játékfejlesztés, egy játék akár több mint egymillió kódsorból is állhat, ember legyen a talpán, aki ennyi kódot mindenféle hiba nélkül megír.

Még akkor is igaz ez, ha egyébként nem egyetlen kóder, hanem programozó dolgozik egy-egy projekten. Az Aliens: Colonial Marines esetében különösen ciki a dolog, hiszen tudvalevő volt, hogy a mesterséges intelligencia nem a legjobb, ám valahogy sosem sikerült javítani azt, így olyan érzete volt az embernek, mintha a hiba mélyen gyökerezne.

Egy moddernek hála kiderült, hogy mindössze egyetlen betű elírásáról volt szó. A PecanEngine.ini fájlban kell eszközölni egy apróbb változtatást, a “ClassRemapping=PecanGame.PecanSeqAct_AttachXenoToTeather” kódsorban kell átírni az utolsó szót Tetherre, és máris rendeltetésszerűen működik az MI.

Meg kell jegyezni, ettől nem lesz egycsapásra jó, vagy kötelező vétel a játék, de talán akinek megvan, az adhat neki még egy esélyt, hátha második, vagy épp sokadik nekifutásra jobban be fog neki jönni. Amennyiben nem lenne meg a cím, de érdekelni, úgy most 3 euróért, vagyis mintegy 1000 forintért lecsaphatsz rá a Fanatical oldalán.

[FORRÁS: ign.com]