0 hozzászólás

Az Epic vezetője kiakadt a Google-re

szerző : dátum : 2018. augusztus 29.
 

Az Epic Games úgy döntött, hogy a Fortnite Androidos változatát nem a Google Playen keresztül terjeszti, hanem a saját oldalán keresztül.

Ez vélhetően nagyon nem tetszett a Google-nek, hiszen a Fortnite jelenleg az egyik legnépszerűbb játék, ami iszonyat pénzt termel. Ebből a pénzesőből természetesen a Google sem szeretett volna kimaradni, ám az Epic döntése okán ki fognak.

A Google jelentéséből kiderült, hogy egy hibának köszönhetően a Fortnite appon keresztül lehetőség volt csendben telepíteni bármit a telefonra, így akár vírusokat és adatlopó rosszaságokat is. A Google augusztus 15-én jelentette a hibát, amit az Epic Games két napra rá már javított is. Általában egy hétre a jelentés után a Google publikusan is megosztja az információkat, ahogy tette most is.

A különbség ezúttal annyi, hogy az Epic arra kérte a Google-t, hogy 90 napig ne számoljanak be a hibáról, mivel a Fortnite csak akkor frissül, ha a játékos elindítja az appot magát, így a nem frissített Fortnite appokon keresztül a hibát továbbra is ki lehet használni. Az Epic azt szerette volna, ha nem lett volna publikus elérhető az információ, a játékosoknak pedig lett volna idejük arra, hogy lepatch-eljék a játékot.

[FORRÁS: eurogamer.net]