0 hozzászólás

Az európai játékdobozokon fel lesz tüntetve, ha van mikrotranzakció

szerző : dátum : 2018. augusztus 30.
 

A PEGI, vagyis a Pan European Game Information, a szervezet, amelyik a játékok korhatár besorolásával foglalkozik bejelentette, hogy ezentúl a játékok dobozain fel lesz tüntetve, ha tartalmaz mikrotranzakciókat.

Egy közvélemény kutatásból a PEGI megtudta, hogy 5 szülőből 2 gyermeke költ a játékokban pénzt a vételáron felül. Tíz ilyen szülőből 8-nak alapvetően nincs ezzel gondja. A költés szabályozása többféle lehet. 60%-uk a vásárlás előtt megbeszéli a gyerekével, 31%-uk egy havi limitet lőtt be, 28%-uk valamiféle szülői felügyelet programot használ, 25%-uk az utalásokat figyeli, 20%-uk pre-paid kártyát használ, míg csak 2% az, aki abszolút nem figyeli ezt. Természetesen azért több ez, mint 100%, mert van olyan, aki több módszert is használ.

Az új, “in-game purchases” logó a dobozon azt jelzi majd, hogy lehetőség van a játékban közvetlenül pénzt költeni, így a szülők (már persze azok, akiket érdekel a gyereke) eldönthetik, hogy az adott játékot egyáltalán megvásárolják-e csemetéjük számára.

[FORRÁS: pegi.info]