0 hozzászólás

Az Anthem már az első napon egy teljes csomag lesz

szerző : dátum : 2018. szeptember 6.
 

Manapság sokan úgy gondolnak a DLC-vel megtámogatott játékra, mint egy olyan csomagra, ami csak a letölthető tartalmakkal tekinthető teljes egésznek, addig csak valami csonk.

Noha vannak olyan játékok, amikre ez az állítás minden bizonnyal igaz, azért a legtöbb cím esetében közel sem erről van szó. Sajnos a játékfejlesztés sajátossága, hogy a maga a folyamat nem párhuzamosítható egyszerűen, így az egyes részekért felelős emberek hamarabb befejezik a munkát, míg mások, ők pedig ilyenkor már az esetleges új tartalmakon kezdenek el dolgozni. Példának okáért egy író sokkal hamarabb végez a munkával, mint egy programozó, illetve egy designer sem tervezi a játékot az utolsó másodpercekig.

Mark Darrah, az Anthem producere elmondta egy interjúba, hogy szerint az Anthem képében a játékosok egy jó, értékes programot kapnak már a megjelenés első napján. Hozzátette, hogy a produktum természeténél fogva érkezni fognak tartalmak, hiszen sokáig fenn szeretnék tartani a játékosok érdeklődését.

“Akkor is hónapig játszhatnád, ha nem lenne mögötte egy élő szolgáltatás” – mondta el Darrah. “Úgy gondolom, hogy már az első pillanatokból fogva értéket képvisel. Négy Exosuit és egy teljes sztori lesz elérhető. Egy teljes csomag lesz az egész, de ugyanakkor egy kiindulási alap is a későbbi élmények felé.”

Megemlítette, hogy tavaly több hasonló játék jelent meg, ám rengeteg mellől úgy álltak fel a játékosok, hogy “oké, oké, ez nem rossz, de nincs benne elég tartalom”. Számukra ez volt az egyik legnagyobb lecke, amit mások kárán tanultak meg. Már a kezdésnél ki kell szolgálni az igényeket, nem lehet arra várni, hogy az alap mechanizmusok beszippantják a játékosokat. Kell egy ok, ami miatt maradnak, és még több jön abból, ami miatt eleve maradtak, az csak király lehet. Viszont az rossz, ha kell várni, hogy legyen a játékban valami, ami miatt érdemes kitartani mellette.

Az Anthem február 21-től lesz elérhető PC-re, PS4-re és Xbox One-ra.

[FORRÁS: ign.com]