0 hozzászólás

Még több mobilos játékot tervez a jövőben a Blizzard

szerző : dátum : 2018. november 5.
 

A Hearthston mobilos sikere felnyitotta a Blizzard szemét, és a terveik szerint minden játékuk ellátogat valamilyen formában mobilra a jövőben.

Bő négy és fél éve annak, hogy a Hearthstone megjelent PC-re és mobil eszközökre. A játék elsősorban PC-re lett fejlesztve, PC-s élménynek szánták, de a véletlenek szerencsés összjátékának hála okos eszközökön is működött. A probléma ezzel csak annyi, hogy a Hearthstone egy kártyajáték, ami kényelmesen és egyszerűen játszható érintőképernyőn, míg a Diablo egy gyors akció/RPG, ami fizikai gombok megléte nélkül nem irányítható olyan jól, mint a PC-s, vagy konzolos kiadás.

Allen Adham, a Blizzard társalapítója elmondta, hogy nem tud belemenni a részletekbe, de nagy terveik vannak a mobilos piacot illetően. Ez egy nagy kezdeményezés a Blizzardon belül, és a jövőben minden játékuk kapcsán várható valamilyen mobilos kiadás.

Remélhetőleg az Overwatch, StarCraft és Warcraft kapcsán nem követik el ugyanezen hibákat, vagyis hogy évekkel az előző rész megjelenése után dobnak ki egy mobilos címet, miközben a core rajongók arra vágynak, hogy őket szólítsák meg, hiszen részben miattuk tart ott a cég, ahol, nem pedig azok miatt, akik eddig egy percet sem játszottak az adott franchise-zal, de hajlandóak kisebb vagyonokat ölni egy mobilos spin-offba.

Mint ahogy az már a Diablo: Immortallal foglalkozó írásban is kifejtettem, nem a mobilos játék megléte az alapvető probléma, hanem az, hogy ezt a BlizzCon utolsó játékaként jelentették be egy olyan franchise-hoz, amihez az utolsó fő epizód hat évvel ezelőtt érkezett meg. Ha a Diablo 4-gyel párhuzamosan jelentik be, mint ahogy tette az a Microsoft a Gears POP! és a Gears of War 5 esetében, illetve egy olyan játékról rántják le a leplet, ami sokkal inkább mobilra szabott, akkor az embereknek még lehet tetszett is volna.

Ugyanakkor szeretek mobilon játszani, szóval kíváncsian várom, hogy mit kíván elhozni a jövőben erre a platformra a cég, és csak reménykedni tudok benne, hogy azokkal a fejlesztőkkel és erőforrásokkal, amik nekik vannak, picit jobban megerőltetik magukat, mint egy közös fejlesztés egy kínai céggel.

[FORRÁS: dualshockers.com]

Óriási égés volt a Diablo: Immortal bejelentés – mobilos agyrákkal támad a Blizzard