0 hozzászólás

5 évvel később: a DayZ béta állapotba lépett

szerző : dátum : 2018. november 8.
 

Öt évre sem volt szükségük a fejlesztőknek ahhoz, hogy az Early Access állapotban 2013 év végén megjelent játék elérje a béta fázist.

Az egész kaland 2013. december 16-án indult, mikor is a DayZ a zombis őrület csúcsán megjelent Steamen. Eltelt egy év, mikor is a csapat magabiztosan állította, hogy 2016-ban befut a teljes változat. Aztán újabb három év elteltével még mindig alfa állapotban lehetett csak vele játszani, amit egyre nehezebben emésztettek meg a játékosok; teljesen jogosan.

A következő lépés a terv szerint az volt, hogy az idei év első felében jön a béta, év végén pedig a teljes változat, de persze ezt sem sikerült tartani. Sok halasztás után, a még mindig alfában lévő játék augusztusban megérkezett Xbox One-ra, amit szintén nehezen dolgoztak fel a játékosok. Ezúttal is teljesen jogosan.

Ezzel elérkeztünk a tegnapi naphoz, amikor is a béta végre megjelent. Külön jó hír, hogy a teljes változatra sem kell már sokat várni, hiszen az még az év vége előtt meg fog érkezni. Az árazás egyelőre marad a mostani, vagyis hiába lépett bétába a cím nem emelnek az áron, mivel nagyon közel van a teljes változat is. Ez azt jelenti, hogy jelenleg 27.99 euróért, vagyis mintegy 9300 forintért csaphatsz le rá. Viszont érdemes észben tartani, hogy amint megérkezik az 1.0-s kiadás, az ár nőni fog.

A DayZ jelenleg PC-n és Xbox One-on játszható, de érkezik belőle PS4-es változat is, bár az egyelőre nem derült ki, hogy konkrétan mikor.

[FORRÁS: bluesnews.com]