0 hozzászólás

Operencia: The Stolen Sun bejelentés – magyar fejlesztésű RPG a flipperek királyaitól

szerző : dátum : 2018. december 10.
 

A képzelet második oldalán ott van Operencia, egy világ, ahol a valóság maga a fantázia, ahol az álmok elmondják a sorsod, és ahol a történelem a legendákat jelenti.

A magyar Zen Studios, akik eddig a flipper játékaikról lehetettek ismerősek, most egy merőben új fába vágják a fejszéjüket. Klasszikus dungeon crawlert készítenek, amely műfaj valaha roppant népszerű.

Operencia egy igazi fantázia világ, ahol a történelem találkozik a legendával. Egy messzi-messzi föld, aminek rengeteg közép-európai népmese nyújt alapot. Most először kerülnek ezek a mesék összefogásra egy univerzumon belül. Ugyanakkor a világban megjelennek majd valós történelmi személyek is kevésbé megszokott, legendás alakjukban. Ilyen személy lesz Attila, illetve a hét magyar vezér. Felfedezhetsz klasszikus tündérmesés helyszíneket, mint kastélyok, sírok és erdők, de valós helyszínekre is ellátogathatsz, mint Déva vára, vagy épp Bálványos.

A csapat állítása szerint a játék maga klasszikus RPG élményt kínál majd, ám mégis modern lesz. Lesz itt például négyzet alapú mozgási rendszer és körökre osztott harcok. A célod egyszerű, meg kell szabadítanod a Napkirályt, ezzel pedig meg kell akadályoznod, hogy Operenciára az örök sötétség boruljon. Mindeközben persze gyilkos szörnyekkel, halálos csapdákkal és komoly kihívást jelentő fejtörőkkel is találkozni fogsz.

Az Operenciát az Unreal 4 grafikus motor hajtja majd meg, így a látvánnyal nem lesz gond, erről tanúskodik a lentebbi trailer is. Az ígéret szerint olyan sztorival készülnek majd, amiket a Magyarországon élők sem biztos, hogy hallottak. A játék majdnem kész is van, és hamarosan meg is jelenik.

Hogy pontosan mikor? Egyelőre napra pontos dátum nincs, de a tervek szerint 2019-ben válik elérhetővé PC-re. Ha szeretnéd a megjelenés előtt kipróbálni a játékot, akkor a hivatalos oldalon jelentkezhetsz a zárt bétára.

• fedezz fel 13, fejtörőkkel teli pályát
• győzz le több mint 50 féle ellenséget
• válts 7 teljesen testreszabható és emlékezetes karakter között
• minden részletre kiterjedően beállíthatod a nehézségi szintet, limitálhatod a mentések számát, beállíthatsz pema halált (egy életed lesz), sőt, az automata térkép funkciót is kikapcsolhatod, ha magadnak akarod rajzolni, mint a régi időkben
• a zenét 84-es születésű Grósz Artúr szerzi
• teljes 3D-s környezet, ellenfelek, tárgyak, illetve magas minőségű effektek, dinamikus árnyékok és fények várnak

[FORRÁS: store.steampowered.com]