0 hozzászólás

A Population Zero a túlélő MMO műfaj új királyának készül

szerző : dátum : 2018. december 13.
 

Legalábbis a fejlesztők azt ígérik, hogy teljesen újragondolták a túlélő MMO-k alapjait, amivel egy új etalont alkotnak.

Legalább önbizalomban nem szenvednek hiányt. A játék egyébként, mint ahogy már fentebb le lett írva kétszer, egy MMO cím, amiben a túlélés a fő célkitűzésed. Egy szerveren több száz játékos lehet egyszerre, miközben a karakterfejlődés jelentőségteljes lesz, a sztori nagyon mély, a világ pedig gazdag és élénk, amit ráadásul a játékosok döntései is befolyásolnak.

A sajtóközlemény szerint a Population Zero teljesen új szintre emeli a többjátékos túlélő élményt köszönhetően annak, hogy a programot fejlesztő Enplex Games igazi online veteránokból áll, akik a Wargamingnél, a Mail.Ru-nál, a Walt Disney-nél és a Nivalnál dolgoztak korábban. Ha ez a lista nem győz meg senkit arról, hogy a Population Zero a valaha készült legjobb online túlélő játék lesz, akkor egész biztosan semmi. Kell nagyobb név az online játékok világában, mint a Nival, vagy a Walt Disney? Nem valószínű…

De hogy valami kevésbé szarkasztikusat is írjak a játékról. A kalandok a Kepler bolygón játszódnak, egy idegen világban. Csak úgy, mint minden ilyen esetben, a világ nem igazán barátságos, a felfedezése, és a nyersanyagainak kinyerése komoly problémát jelent. Mindegyik ellenfél saját viselkedési formával és képességekkel bír, és meg lesz a szerepük a bolygók ökoszisztémájában. Nagyon sok technológiát fejleszthetsz ki magadnak, és a frakciódnak egyaránt.

A világ teljesen kézzel épített, helyet kapnak benne frakciók, a játékosok alapíthatnak céget, lehet craftolni, és bázist építeni. A karaktered perkökkel és skillekkel fejlesztheted, illetve saját technológiai fád is lesz. Egy sztorivonal elmeséli majd a bolygó történetét is, miközben harcban használhatsz közelharci és távolsági fegyvereket.

Kicsit visszatérve a szarkazmushoz, a fejlesztők a sajtóközlemény végén kiemelik, hogy a Population Zero nem az átlagos Early Access cím, amit megszokhattál, ők igazi alfa és béta teszteket tartanak, ami azt jelenti, hogy a teljes megjelenéskor mindenki egyenlő eséllyel indul majd. Ugyanakkor büszkén hirdetik, hogy már elérhető mindenféle csomag a játékhoz, amikkel természetesen hozzáférést kaptok ezekhez a tesztekhez, tehát már a megjelenés előtt játszhattok a játékkal úgy, ha fizettek. Ha ez nem Early Access, akkor nem tudom mi az. A csavar vélhetően ott van a dologban, hogy az elért eredményeidet egyszerűen nem tarthatod meg, és a teljes megjelenéskor mindent kezdhetsz előröl.

A játék 2019-ben lép nyílt bétába, és röviddel utána elérhető is lesz PC-re. Bár az nem derült ki, hogy free to play, vagy buy to play játékról van szó.