0 hozzászólás

Újabb két platformon kapott kaszát a Bloodstained: Ritual of the Night

szerző : dátum : január 3.
 

Még 2017 tavaszán került bejelentésre, hogy a Wii U-s változat felett meglengették a kaszát, majd tavaly nyáron a PS Vitás változatnak lett vége idő előtt.

Egyrészt jó hír, hogy a fejlesztés “elérte a csúcsot”, ami talán azt jelenti, hogy közel lehet a befejezés. Jelenleg a játék teljesítményének javításán dolgoznak. Összességében az összes ellenfelet lepakolták már a helyére, és csak a finomhangolás zajlik. De kiemelték, hogy még mindig több olyan bug van a játékban, amit ki kell gyomlálniuk.

Másrészt rossz hír, hogy a játék Mac-re és Linuxra készülő verziója nem készül többet. Ezt a nehéz döntést azért kellett meghozniuk, mert a middleware szoftvereket nehéz volt támogatni ezeken a platformokon, illetve az online lehetőségek támogatása is elég komoly kihívást jelentett volna. Akik ezen a két platformokra kérték a játékuk a támogatásukért cserébe, azok választhatnak másik platformot. Egyelőre pénzvisszatérítésről nem szól a fáma.

A Bloodstained: Ritual of the Night valamikor az idei évben érkezik meg PC-re, PS4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switch-re egyaránt.

[FORRÁS: gamespot.com, kickstarter.com]

MEGLÁTÁSUNK: Amikor egy játék teljesen, vagy csak egy platformon kaszát kap, az felettébb rossz hír azok számára, akik arra az adott platformra várták a játékot. Ugyanakkor vannak döntések, amiket bizony meg kell hozni. Főleg akkor, ha egy kis piacról van szó, és az adott platform egyszerűen túl sok időt venne el, így azon gépekre is csak később érkezne meg a cím, ahol a játékosok 80-90%-a, vagy még több megvásárolná.