0 hozzászólás

Karakterfejlődés a Sekiro: Shadows Die Twice-ban

szerző : dátum : január 9.
 

A From Software új Souls-like játéka, a Sekiro némileg változtat azon, hogy is fejlesztheted a karaktered a korábbi részekhez képest.

A Sekiróban minden leölt ellenfél után tapasztalati pontot és aranyat kapsz. Egyikből sem veszítesz, ha meghalsz. A játék rendezője, Hidetaka Miyazaki elmondta, hogy ettől függetlenül nem lehet minden sarkon meghalni, mert a halál negatív hatásokkal jár majd, amikről egyelőre semmi sem derült ki. Mindenesetre az biztosnak tűnik, hogy bár konkrétan nem veszítesz semmit, de nem lesz érdemes sűrűn meghalni.

A karaktered tehát a tapasztalati pontokkal szintezheted. Amikor megtelik a csíkod, szintet lépsz, ekkor kapsz egy skill pontot, amit elkölthetsz a skill fán. Ebben van egy csavar is, hiszen mielőtt egy skill fán elköltheted a pontjaid, meg kell találnod egy bizonyos tárgyat a világban.

Skill pontokat a Sculptor’s Idoloknál tudod majd elosztani, ami gyakorlatilag a Sekiro tábortüzei. Három skill fa egész biztosan lesz a címben, egy a sinobi (nindzsa) harcművészetre koncentrá, egy a szamuráj akcióra, egy pedig a protetikus karra. Az alap mozgások erősítése mellett különleges csapásokat, úgynevezett “combat artokat” is megnyithatsz majd.

Minden skill fa más-más játékstílusra épít. A szamuráj például egy klasszikusabb harcos karakter lesz, a sinobi leginkább az ellenfél csapásainak elkerülésére fókuszál, illetve a tömegek támadására, mint például a körbepörgő kaszabolás, amivel egyszerre több ellenfelet támadhatsz egy területen. A protetikus fa pedig olyan lehetőségeket nyújt, mint például, hogy a surikened eldobása után egyből támadhatsz.

Jelenleg a skill fák meglehetősen egyszerűek, nem fogsz elveszni rajtuk, például az utolsó szintű skillekhez most csak négy pontra van szükséged. A dolog lényege nem feltétlenül az, hogy egy mély RPG-szerű rendszert nyújtson, sokkal inkább az, hogy kreatív módon szabhasd testre a stílusod.

A képességeid fejlesztése egy dolog, de mi van az egyéb statokkal? A bossok és ellenfelek lemészárlása után, illetve a rejtett szobák felfedezése során imafűzéreket (prayer bead) találhatsz majd, amikből néggyel növelheted az életed. Találhatsz még emellett eszközöket is, amikkel a karod fejlesztheted új lehetőségekkel, mint a surikenvető, egy fejsze, vagy lángszóró.

[FORRÁS: gameinformer.com]