0 hozzászólás

Project Winter: kooperatív túlélő játék egy gyilkos csavarral

szerző : dátum : január 10.
 

Valószínűleg mindenki játszott már túlélő játékokkal, ahol a környezeti elemekkel, és esetlegen a többi játékossal is meg kell küzdened az életben maradásért. A Project Winter erre rátesz még egy lapáttal.

A játékot összesen 8 fő játszhatja, és a kommunikáció, valamint a csapatmunka kulcsfontosságú lesz. A túlélők elsődleges célja, hogy megmeneküljenek. Ennek érdekében nyersanyagot kell gyűjteni, meg kell javítani az épületeket, illetve együtt kell felfedezni a vadont. Azonban azt észben kell tartani, hogy árulók is vannak a csapatban, akiknek az a céljuk, hogy megakadályozzák a túlélőket a menekülésben.

Az árulók tudják egymásról, hogy árulók, de a túlélők nem, így nekik nem csak a túléléssel, de az árulók leleplezésével is foglalkozniuk kell. Menekülésre csak akkor lesz lehetőség, ha mindenki együtt dolgozik, aki egyedül próbálkozik, az egész biztosan nem jár majd sikerrel, illetve könnyű célponttá válnak az árulók számára.

A játékban érdemes lesz a beépített kommunikációs lehetőségeket használni a teljes élményért. A hely alapú hang kommunikáció okán, ha például messzire vándorolsz a csapattól, könnyen elkaphatnak az árulók, hiszen senki sem hallja majd a segélykiáltásod. Az árulók a meccs kezdetén még gyengék, el kell nyerniük a túlélők bizalmát, meg kell erősödniük. A túlélők sosem lehetnek biztosak abban, kiben bízhatnak meg, ezt kihasználva az árulók könnyen egymásnak ugraszthatják őket.

Több környi zárt alfa is lement már, de ki lehet próbálni nyílt béta formájában is a játékot valamikor a közeljövőben. Az Early Access változat elvileg február 7-én érkezik meg PC-re, az ára pedig 20 euró, vagyis mintegy 6500 forint lesz.

[FORRÁS: pcgamer.com]