0 hozzászólás

Bemutatkozott a Dysmantle: nyílt világú túlélős akció/RPG

szerző : dátum : január 17.
 

A Dysmantle egy érdekes kutyulék. Egyrészt akció/RPG, illetve egyrészt egy túlélő játék is.

Sok-sok évnyi elzártság után felmerészkedsz az óvóhelyről, és egy teljesen új, roppant veszélyes világ fogad, ami tele van az életedet kioltani akaró lényekkel. Az uralmat átvette a természet, illetve a szörnyek, embernek nyoma sincs. És ez lehet még rosszabb. A célod egyértelmű, túlélni, illetve meglelni a kivezető utat a szigetről.

A játék érdekessége, hogy a pályán található dolgok 99%-a széttörhető, ezáltal pedig nyersanyaghoz juthatsz. Szintén fontos infó, hogy a játék világát kézzel építették fel, így mindig ugyanazt a pályát tolhatod le, ha újra akarod játszani. Területeket úgy szerezhetsz magadnak, hogy kipusztítasz minden ellenséges létformát.

Építhetsz magadnak előőrsöket, craftolhatsz fegyvereket, eszközöket, ruházatot, vadászhatsz, vagy meg is szelídítheted a vadállatok, létrehozva ezzel egy posztapokaliptikus állatkertet. Lehetsz farmer is, oldhatsz meg fejtörőket, halászhatsz, de kincsek után is kutathatsz a víz alatt. A szakács tudományodra is szükséged lesz, hiszen a főzéssel növelheted a statjaid, illetve a képességeid is javulhatnak.

A Dysmantle idén érkezik meg PC-re, PS4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switch-re, de a csapat már a következő generációs konzolokkal is tervez. Illetve kenyérpirítókkal. Ha egy játék nem fut el kenyérpirítón, akkor ott valami rosszul lett fejlesztve.