0 hozzászólás

Egyedi eset: csökken a Sea of Thieves mérete

szerző : dátum : január 17.
 

Ilyet is ritkán látni. Egy játék telepített mérete szűk egy évvel a hivatalos megjelenés után jelentősen csökken.

Az sem túl sűrűn fordul elő, hogy egy játéka vártnál hamarabb jelenik meg, és idén a Metro Exodusnak hála már erre is láttunk példát, de az még ritkább, hogy egy játék telepített mérete csökken jóval annak megjelenése után.

Joe Neate, a játék producere a program hivatalos oldalán árulta el, hogy a változtatásoknak köszönhetően, amiken az elmúlt időszakban dolgoztak, csökken a telepített méret. Sajnálatos módon ez azonban nem lesz fájdalommentes. Egyrészt február 6-án jön egy szokásosnál nagyobb javítás, másrészt a teljes játékot le kell újra tölteni.

Viszont cserébe sima Xbox One-on 35GB helyett csak 10GB-ot fog foglalni a merevlemezen a játék, Xbox One X-en 47GB-ról 25GB-ra csökken a játék mérete, míg PC-n szintén 47GB-ról 27GB-ra. Szintén negatív hozomány, hogy ugyan a telepített méret csökken, de a patch-ek mérete is nő a jövőben. Igaz, a producer állítása szerint csak kis mértékben.

És hogy miért volt erre szükség? Mivel naponta nagyon sok builddel dolgoznak, a kisebb méretnek hála ezeket a buildeket gyorsabban össze tudják pakolni.

[FORRÁS: bluesnews.com]