0 hozzászólás

Megjelent az ingyenes Apex Legends – Battle Royale a Titanfall készítőitől

szerző : dátum : február 5.
 

A Respawn Entertainment tegnap este nem csak bejelentette, de egyből elérhetővé is tette új free to play lövöldéjét, az Apex Legends-et, ami egy Battle Royale program.

Aki játszott már ilyen játékkal, az ismeri az alapokat, bemennek jó sokan, és a végén csak egy jön ki. Jelen esetben 60 fő megy be 3 fős csapatokban, a cél pedig utolsó túlélő csapatként megnyerni a küzdelmet. A csavar ott van a dologban, hogy a játékmenet gyorsabb, mint a megszokott, illetve ha egy csapattársad elhalálozik, akkor a bannerjét felvéve, és egy újraéledős állomást meglátogatva vissza tudod hozni a harcba.

A játékban hősök vannak, vagy Legendek, ahogy itt hívják őket. Mindegyik egyedi képességekkel rendelkezik, amiket összehangolva igencsak ütős csapatot lehet alkotni.

Aki nem szereti a Battle Royale-t, és már tűkön ülve várja a Titanfall 3-at, annak rossz hír lehet, hogy a játék jelenleg nem készül. A jelentés szerint 2017 őszén még készült, ám jó eséllyel minden addigi munkát beleolvasztottak az Apex Legends-be.

Ami tehát ingyenes, ám a fejlesztő elmondása szerint nem lehet előnyöket vásárolni benne, kizárólag kozmetikai dolgokra csaphatunk le, csak úgy, mint a roppant népszerű Fortnite esetében. A loot boxok nem maradtak ki, ahogy a Battle Pass sem. Az első szezon, és ezzel együtt az első Battle Pass márciusban válik elérhetővé.

Amennyiben érdekel a játék, úgy már letöltheted PS4-re és Xbox One-ra egyaránt. Amennyiben PC-n nyomnád, úgy az Originre lesz szükséged, ahol az Apex Legends játéknévre keresve már magadhoz is szólíthatod a címet.

A program egyelőre népszerűnek tűnik, de persze az első 8 óra adataiból messzemenő következtetést nem lehet levonni, 1-2 hónap múlva kiderül, mennyire lesz időtálló az alkotás. Egyelőre az biztos, hogy az első 8 órában 1 millió játékos próbálta ki az alkotást.